Om frysetørrede insekter
Frysetørring er en forlængelse af processen frost. Temperaturen fortsætter ned til -40 grader. Ved denne temperatur suges kun alt vandet ud, og tilbage er et insekt uden vand.
Frysetørrede insekter mister kun meget lidt næring i processen i modsætning til varmetørring, for ved opvarmning til over +41 grader begynder nedbrydning af stoffer i cellerne.
Hvordan: Insekterne kan serveres som de er, eller “genskabes”: På et fad med meget lidt vand lægges insekterne. Insektet suger vandet op som en svamp og er efter et par minutter er de til servering. De kan også holdes over damp, undgå dog at varme dem op. Opbevares mørkt ved stuetemperatur eller derunder.
Ud over ovenstående er en stor fordel, at frysetørrede insekter har en meget større smagbarhed end varmetørrede.
Herunder ses et eksempel med frysetørret kaktus, som giver et godt billede af, hvad der sker med insekterne.